Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

de madi_marin in Dulciuri, 1 Dec 2011 | 6371 vizualizari

 

După o reţetă by Bucătar Maniac. Am adăugat eu coaja de citrice pentru o aromă de iarnă şi alune caju.

 

INGREDIENTE

  • 45 g unt sau margarină
  • 80 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 250 g lapte praf
  • 25 g cacao
  • coajă rasă de portocală şi mandarină
  • alune caju prăjite şi sărate Se face un sirop din apă şi zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju:

Se amestecă la foc mic apa cu zaharul până s-a dizolvat tot, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună , apoi se dă la răcit. Se împarte siropul în două, la fel şi  laptele praf. În jumătate se adaugă laptele praf cu alune zdrobite şi coajă de citrice, iar în cealaltă jumătate laptele amestecat cu cacaoa ,  alune şi coajă de citrice. Se amestecă bine ambele compoziţii …..atenţie! nu cu mixerul că vor fi foarte vârtoase !….apoi se pun intr-un vas tapetat cu folie de plastic şi se lasă la temperatura camerei să se usuce până a doua zi. Poftă bună!

TIPS-URI

1

Daca vreti ca ciocolata sa nu iasa asa tare cum mi-a iesit mie, o puteti pune la frigider si atunci va ramane mai moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă cu caju