Ciocolata de casa cu nuci

de Miha in Dulciuri, 28 Oct 2009 | 19717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 g lapte praf
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu nuci:

Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura.

Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si omogenizam.

Dam deoparte de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu cacao. Dupa ce s-a incorporat tot laptele, adaugam nuca taiata bucati si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o intindem pe hartie de copt sau intr-o tava unsa cu unt, la grosimea dorita si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Simymy 1

14.09.2011, 20:45

esti super iti multumesc pt retete...ma inspir mult din ele...

Miha 1

14.09.2011, 22:11

Simymy... multumesc.

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 10:47

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bombite betive