Ciorba cu galusti si afumatura

de alilianaa in Supe/Ciorbe, 6 Iun 2013 | 6754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 fire de ceapa verde
  • doi morcovi
  • o jumatate de ardei capia rosu
  • 700 ml bors
  • 300 g rosii
  • leustean verde
  • 30 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 2 cepe albe
  • coasta de porc afumata 600 g
  • doua oua
  • 5 linguri de gris
  • 40 ml ulei
  • unn praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu galusti si afumatura:

Se pune apa la fiert cu sare intr-o oala. 

Paralel se portioneaza afumatura, legumele se curata, se spala, se toaca. 

Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem intai coasta. Dupa ce o rumenim putin, o scoatem pe un servetel intr-o farfurile. O adaugam in oala cu apa fierbinte. In locul ei punem pe rand ceapa verde, se caleste 1-2 minute, scoatem pe farfurie, adaugam morcovul, ceapa alba si ardeiul, se calesc 5-7 minute. Acestea se pe urma se adauga in apa fierbinte din oala.

Cand sunt fierte mai mult de jumatate se pun galustile care se prepara astfel: ouale se amesteca cu sare, ulei,  2 liguri apa , adaugandu-se in ploaie grisul. Se fac portii potrivite cu o lingura si se adauga in ciorba. Dupa ce le-am pus, adaug pret de un litru de apa rece. Se lasa la fiert impreuna cu zarzavaturile si afumatura pana vedem ca sunt aproape gata ( galustile). Punem ceapa verde calita si borsul fiert inainte. 

La final se adauga rosiile. Se mai lasa la fiert pret de 10 minute!

Se toaca leustean verde.

TIPS-URI

1

apa rece ajuta la umflarea galustilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu galusti si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Anett 1

06.06.2013, 22:46

Sim0na 1

07.06.2013, 11:10

Imi place de mor cioba cu afumatura! Dar fara galusti

alilianaa 1

11.06.2013, 19:17

multumesc........ fiecare cum ii place Simo!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de afumătură