Ciorbă de afumătură cu zeamă de varză

de madi_marin in Ciorbe, 21 Dec 2013 | 27678 vizualizari

 

Îmi plac mult ciorbele acre, iar zeama de varză se numără printre preferate în perioada rece a anului. Că e ciorbă de cartofi, afumătură sau perişoare….le dă un gust extraordinar, mai ales servite fierbinţi şi cu ceapă roşie alături!

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 1 păstărnac
  • 3 cartofi mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 l zeamă de varză
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 ou
  • leuştean
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de afumătură cu zeamă de varză:

Cepele tocate, morcovul , ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se  lasă să fiarbă.

Când carnea e aproape fiartă (ciolanul afumat dezosat fierbe repede), se adaugă cartofii şi ardeiul tăiate cubuleţe. Se lasă la foc mic până ce cartofii sunt gata, apoi se adaugă zeama de varză încălzită,pasta de tomate şi se aşteaptă să dea într-un clocot, apoi se drege ciorba cu oul bătut. Se mai adaugă sare dacă mai este nevoie. Se stinge focul şi se presară verdeaţă tocată.

Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de afumătură cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Soleanca (Ciorba ruseasca)