Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta

de mihaelar63 in Ciorbe, 18 Mai 2019 | 4395 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
 Ne place mult ciorba cu ardei umpluti. O prepar de 5-6 ori pe an. Nu foarte des, cand ne este dor de ea !!! De aceasta data am folosit carne proaspata de vacuta. Vacuta cuminte crescuta in gospodarie care a mancat doar bunataturi.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei diversi- am pus cum am avut
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingurita boia ardei ungureasca
  • 4 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 1 felie telina
  • 3 frunze mici foi dafin verde
  • 100 ml ulei
  • 500 gr carne tocata vacuta
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta ardei kapia cu telina-productie proprie
  • 3 linguri orez
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura zahar -optional
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • smantana -optional
  • verdeata tocata preferata -patrunjel, telina , leustean
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Tocati ceapa marunt. Taiati radacinoasele dupa preferinta.
  3. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati la scurs. Se mai face o taietura mica la partea opusa , cea cu varful [ardeii se vor fierbe in mod egal si umplutura nu va iesi din ei ] .
  4. Tocati o ceapa mica si patrunjelul verde in vasul blenderului.
  5. Acestea se amesteca cu carnea tocata, oul, 3 linguri de orez fiert,pasta de ardei  sare si piper. Omogenizati umplutura.
  6. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba si scuturati de surplus. Umpleti ardeii cu tocatura de carne.
  7. Intr-o tigaie tip wok prajiti ardeii fara sa-i ardeti, pe toate partile. Scoateti ardeiii pe un platou separat. [prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si la fiert umplutura nu va iesi din el ].
  8. Prin prajirea ardeilor veti obtine in plus un gust placut de ardei copt.
  9. In uleiul infierbantat caliti usor legumele tocate in prima faza.
  10. Adugati pasta de rosii si boiaua de ardei . Amestecati si stingeti cu putina apa .
  11. Transferati-le intr-o oala si adugati 2.5 l apa. Sarati.
  12. Adaugati foile de dafin si cimbrul verde .
  13. Cand zeama incepe sa clocoteasca se pun ardeii umpluti si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute .
  14. Spre sfarsitul fierberii adugati pulpa de rosii si restul orezului fiert .
  15. Cine doreste poate sa puna o lingura cu zahar in ciorba  - nu este cazul ardeii prin prajire nu vor fi amari .
  16. Gustati si sarati daca este nevoie .
  17. La servire presarati pe deasupra verdeata preferata .
  18.         Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Intr-o tigaie tip wok prajiti ardeii fara sa-i ardeti, pe toate partile. Scoateti ardeiii pe un platou separat. [prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si la fiert umplutura nu va iesi din el ].

2

Prin prajirea ardeilor veti obtine in plus un gust placut de ardei copt.

3

Cine doreste poate sa puna o lingura cu zahar IN CIORBA - nu este cazul ardeii prin prajire nu vor fi amari .

4

Pelita de pe ardei se desprinde cu mare usurinta si pulpa ardeiului poate fi consumata de orice mofturici :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti