Ciorba de burta

de delia64 in Supe/Ciorbe, 4 Mar 2014 | 7999 vizualizari

 

Am invatat sa fac aceasta ciorbita de la sotul meu .
La inceput nu mi-a prea placut , cu timpul a devenit una din preferatele mele .
O fac de sarbatori de obicei dar si cand avem pofta de o ciorbita delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • 3 oase de vitel cu maduva si putina carnita
  • 1,5 kg .de burta cruda
  • 4 oua
  • 500ml. smantana
  • o ceapa mare
  • 4 morcovi
  • o jumate telina
  • 2 radacini pastarnac
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ardei iuti in otet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele de vitel la fiert si se spumeaza pana supa devine limpede.

Punem burta la fiert cu un pic de otet si schimbam apa de cate ori este nevoie pentru a nu mai avea burta miros specific .

Strecuram supa de oase si curatam oasele de carne pe care o taiem feliute .

Punem supa din nou intr-o oala si adaugam zarzavatul .

Cand legumele sunt fierte strecuram supa si blenderuim legumele.

Taiem burta fideluta .

Intr-o oala de 10 litri punem supa de legume , legumele blenderuite ,  burta  taiata fideluta si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute.

Intre timp amestecam galbenusurile cu smantana , 2 linguri otet de pe ardei si mujdeiul de usturoi strecurat in prealabil . Punem  doua trei polonice de supa semi racita peste compozitie si omogenizam .

Luam supa de pe foc si amestecam  cu galbenusurile si smantana .

Daca este nevoie mai adaugam smantana si otet dupa gust.

Servim fierbinte cu ardei iute .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se poate cali morcov in ulei pentru a da culoare

2

legumele se pot folosi la salata de boeuf

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bunica 1

04.03.2014, 19:53

N-am facut ciorba de burta toata iarna ......daca mananca vaca iarba nu mai e la fel de gustoasa

_Alina_ 1

05.03.2014, 07:37

delia64 1

05.03.2014, 10:11

Multumesc dragi bucatarasi !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta clujana