Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Ian 2019 | 2552 vizualizari

 

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea verde este cumparata, sarea, rosiile  si patrunjelul verde -care nu se gasesc in acest sezon. Restul ingredientelor sunt din gospodaria proprie sau a soacrei. Gustul deosebit a fost dat de jumatate din osul umarului -mai mult carne, tinut doar 3 zile la sare si dat la afumatoare putin.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr fasole verde subtire -congelata
  • 500 gr afumatura de porc cu os [jumatate din osul umarului ]
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1 pahar rosii proaspat pasate
  • sare
  • patrunjel verde
  • smantana sau iaurt grecesc la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de fasole verde cu afumatura proaspata:

  1. Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa .
  2. Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit .
  3. Cat timp fierbe carnea curatati si spalati legumele .
  4. Morcovii si patrunjelul radacina se feliaza rotund sau cum preferati .
  5. Puneti-i la fiert .
  6. Ceapa rosie se curata si se toaca marunt . Se pune si aceasta la fiert .
  7. Lasati la fiert 20 minute si incercati morcovul daca este fiert .
  8. In acest moment se pune si fasolea verde dezghetata la temperatura camerei .
  9. Adugati in oala ce fierbe pasta de ardei iuti si cea de ardei cu telina .
  10. Dupa ce da un clocot se aduga rosiile proaspat pasate si patrunjelul verde tocat .
  11. Dupa 5 minute se trage oala de pe foc si se serveste zama calda .
  12. Gustati si sarati doar daca mai este nevoie .Mai adugati lichid in oala daca doriti mai multa zeama .
  13. Prima zi noi am servit zama de fasole verde si afumatura asa simpla alaturi de ceapa rosie si ardei iuti .
  14. A doua zi am schimbat ceva la ea adaugand  in farfurie cate o lingura mare de iaurt grecesc. 

                              Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de fasole verde cu afumatura proaspata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu afumatura