Ciorba de conopida cu mazare

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Iun 2015 | 4723 vizualizari

 

Inspiratia mi-a venit la piata cand am vazut conopida alaturi de mazare . Legume proaspete . Conopida avea o usoara culoare movulie pe alocuri dar care nu s-a pastrat la fierbere .Mie mi-a placut . Sper sa va placa si voua . Am folosit pentru acrirea ciorbei Pasata Rustica de la Cirio .Aceasta ciorba poate fi servita si de post .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 1 pahar mazare verde boabe
  • 500 gr cartofi noi
  • 4 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 crenguta marar verde
  • 1 crenguta cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare roz
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu mazare:

  1. Legumele se spala foarte bine .
  2. Se curata ceapa si usturoiul .
  3. Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge  apoi de apa .
  4. Cartofii si morcovii noi nu este necesar sa fie curatati
  5. Taiati morcovii bucati de 2-3 cm . Ceapa verde idem .Se pun la prajit in ulei .
  6. Adugati ceapa galbena taiata in doua .Sarati.
  7. Adugati 2 l apa . Puneti la fiert cartofii taiati jumatati , mazarea , verdeturile si usturoiul tocat .
  8. Dupa 10-15 minute cand mazarea este patrunsa [ aceasta va fierbe cel mai greu] se  acreste ciorba cu rosii pasate .
  9. Piparati si sarati daca este nevoie .
  10. Mai dati un clocot , adugati conopida si serviti ciorba asezonata cu patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Cand cumparati mazre verde la piata gustati bobul . Acesta trebuie sa fie fraged cu un gust dulceag .Daca gustul se apropie de cel al bobului de porumb pentru fiert , nu cumparati , este semn ca mazarea a inceput sa imbatraneasca si va avea coaja greu de fiert [ sau este un soi furajer ]

2

Conopida se fierbe separat in apa cu sare si se scurge . Dupa aceasta se adauga la mancare astfel veti preintampina eventuale deranjamente stomacale .Acesta am invatat de la o unguroaica batrana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de legume