Ciorba de conopida cu pui

de Corinuta in Ciorbe, 22 Aug 2010 | 23478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare de 1 kg
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 200 ml smantana
  • 200 ml iaurt
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare, piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu pui:

Se desface conopida in buchetele, se spala si se pune in apa cu sare.

Se curata ceapa, morcovii si ardeiul, se spala si se toaca cubulete, iar morcovii rondele. Se pun la calit in ulei amestecand din cand in cand.

Se spala si se zvanta pieptul de pui, apoi se taie cuburi si se caleste si el putin impreuna cu legumele. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot. Se adauga conopida si se fierbe aprox. 5-6 minute.

Intre timp de cojesc rosiile, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se adauga la supa, se condimenteaza cu sare si piper, si se mai fierbe 4-5 minute.

Iaurtul si smatana se amesteca bine intr-un bol impreuna cu un polonic de supa, dupa care se toarna peste aceasta. Se acreste supa si se ia de pe foc.

Deasupra se presara patrunjel verde tocat, dupa preferinte si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

alinaraluca2000 1

23.08.2010, 18:14

daca adaugai putina faina la smantana nu ti se mai imbranzea smantana din ciorba http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/borsuri_supe_ciorbe/ciorba_de_conopida-3935/
(nu stiu daca este voie sa fac asta dar eu pun si reteta mea aici, reteta in stilul ciorbitei tale)

Julie 1

23.08.2010, 21:46

mihaelar63 1

23.08.2010, 23:21

ce buna si mie imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume si aripi de pui