Ciorba de fasole galbena

de Panacris in Mancaruri de post, 13 Apr 2019 | 4237 vizualizari

 

Eiii, dilema ciorba sau supa, continua! ;) Mno, pentru noi, astia din Banat si Ardelal, sau cel putin pentru mine :D supa, e supa clara, din pui/vita cu taitei (fidea!) sau galuste, legumele si carnea se scot din supa si se servesc alaturi, fiecare savurand ce poftesete alaturi de zama limpede.
Iar ciorba e cu carne, sau fara dar cu multe legume, acrita in cel mai bun caz, doar cu bulion din rosii ;) Asa ca va las pe voi sa apreciati cum credeti de cuviinta ;) Oricum ar fi, e tare bunaaa! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole galbenă congelată cca. 1000 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăti,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăti,,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac ½ bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,cca. 50 g,
  • boia de ardei dulce 1 lingurită,
  • leuștean 1 legătură,
  • pătrunjel ½ legătură,
  • mărar verde ½ legătură,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare de mare,
  • bulion cca. 250 ml .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena:

Ceapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea congelată, apoi se asezonează de sare, se adaugă verdeturile tocate mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute. Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și boiaua, se lasă să dea un clocot, După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza dulce, reteta de post