Ciorba de legume cu afumatura

de Bunica in Ciorbe, 13 Mar 2021 | 3585 vizualizari

 

Aveam asa o pofta de ciorba acra si buna ! Sa fie si cu carnita ,dar si multe legume.Asa ca am purces treaba!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. costita afumata
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • o radacina pastarnac
  • 2-3 cartofi
  • o lingura ardei gras (de congelator:))))))
  • leustean de la congelator
  • 100 g. de legume mexicane congelate
  • 300 g. suc de rosii
  • 300-400ml zeama de varza
  • 1ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu afumatura:

Se spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit.

O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc.

Radacinoasele se spala,curata si toaca dupa placerea fiecaruia.Eu le tot cuburi de 1/1 cm.

Cand apa incepe sa fiarba se pun legumele .

Lasam la fiert cam 30-40 minute si adaugam costita.

Cand toate sunt fierte adauga sucul de rosii lasand sa fiarba circa 5 minute ,apoi adauga zrama de varza.

Lasa la fiert pana dispare spuma care se formeaza,dar nu mai mult de 10 minute.

Ia un castron in care pui zeama din ciorba la racit.

Intr-un caston sparge oul si maesteca-l cu ajutorul unei furculite.Adauga peste ou zeama de ciorba amastecand usor.Cand toata zeama este incorporata stinge focul si toarna oul in oala cu ciorba amestecand usor.

La sfarsit adauga leusteanul tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza