Ciorba de pui cu taitei

de mirela0911 in Ciorbe, 1 Oct 2017 | 19207 vizualizari

 

De obicei, fac supa dulce de pui cu taitei (preferata copiilor) insa de data aceasta am zis sa schimb putin gustul, sa vedem daca are trecere. :D A iesit o ciorbica tare buna si care le-a placut chiar si mofturosilor. :P

 

INGREDIENTE

  • bucati din pui (eu am avut spinare, osul de la un piept)
  • 2 morcovi mari
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc telina
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2-3 rosii bine coapte
  • 1 cana mica mazare
  • sare dupa gust
  • taitei lati
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu taitei:

Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga si putina sare.

Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie in bucati potrivite, ceapa se cresteaza in doua, pastarnacul si patrunjelul se lasa intregi. 

Dupa ce nu mai spumeaza, se adauga si legumele in apa si se lasa sa fiarba incet la foc mic spre potrivit pentru a nu se tulbura supa. Ceapa se indeparteaza dupa ce s-a inmuiat.

Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate in cuburi. Separat se pune mazarea la fiert in apa cu putina sare. 

Se pun si taiteii lati la fiert in apa cu sare. Cand sunt al dente, se strecoara si se lasa deoparte.

Cand sunt gata legumele, se adauga mazarea scursa si taiteii, se potriveste cu sare dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote. 

Se serveste garnisita cu patrunjel verde tocat si alaturi ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati mai acrisoara ciorba, se poate adauga putin bulion sau otet.

2

Se pot adauga si alte legume pe care le preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dragavei (2)