Ciorba de pui cu tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 14 Mar 2019 | 4754 vizualizari

 

 Am preparat aceasta ciorbita mai light pe langa un felul doi prea copios . Asa ma gandesc ca s-a  compensant echilibrul caloric !!! La inceput ma pregatisem sa prepar o supa limpede. Pe parcurs dupa fierbere am taiat marunt carnea si legumele si am transformat in ciorbita ce se vede !!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr piept de pui fara piele si os
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingura tarhon tocat din otet
  • 1/2 lingurita tarhon uscat maruntit
  • 1 pahar iaurt grecesc 10% grasime
  • otet de la tarhon
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu tarhon:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pieptul de pui se spala .
  3. Se  pune la fiert in 3 l apa , pieptul de pui , morcovii, patrunjelul si ceapa intregi .
  4. Tot acum se  sareaza si se pune in oala piperul boabe si foaia de dafin .
  5. Cand pieptul de pui si morcovul [cam dupa 30 minute ]sunt patrunse  se scot din oala .
  6. Cartofii se feliaza cuburi mici . Ardeiul rosu se taie cubulete .
  7. Puneti la fiert cartofii si ardeiuul pregatit din timp .
  8. Taiati marunt legumele fierte  si pieptul de pui .
  9. Pescuiti ceapa fiarta si foaia de dafin .
  10. In acest timp s-au fiert cartofii si ardeiul .
  11. Puneti in ciorba cubuletele de legume si carne .
  12. Opriti focul si dregeti gustul cu tarhon si otetul de la tarhon + tarhon maruntit uscat .
  13. Amestecati iaurtul cu zeama calda si apoi il omogenizati in ciorba .
  14. La servire adugati pentru prospetime patrunjel verde .
  15. Gustati si sarati , acriti piparati daca mai este nevoie .
  16.           SA AVETI POFTA BUNA !!!!

TIPS-URI

1

In ultimul timp folosesc iaurt grecesc 10% in loc de smantana . Este mai light si se omogenizeaza bine in ciorba . Nu face cocoloase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec