Ciorba de rata si pui cu zer

de Bucataras Diana in Ciorbe, 24 Noi 2016 | 3236 vizualizari

 

 
 Am pornit cu ideea sa fac ciorba de rata, dar cand am scos-o de pe oase (si eu am “pitici” in legatura cu carnea cu os in ciorba :p, nu numai Clementina), am constatat ca este cam putina carnita si am adaugat repede niste aripioare  de pui. Deoarece inca nu este gata borsul si mai aveam zer...iar am acrit ciorba cu acest lichid minune :) Aaa, de obicei prefer varianta mai usoara, fara legume calite, dar azi asa am avut inspiratie. :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de rata cu os ( spate, gat, etc.)
  • 4 aripioare pui
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura loboda
  • 2 fire praz
  • 1 ceapa
  • 60 g pastarnac
  • 300 g dovlecei cuburi congelati
  • 150 g ardei gras cubulete congelat
  • 80 g fenicul
  • 2 l zer
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • 1 borcan de 800 g lecio.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata si pui cu zer:

 Spalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este cazul) si sare. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si dupa aceea o scoatem de pe oase. Incingem putin ulei intr-o cratita, punem prazul si ceapa la calit pentru 2-3 minute, apoi adaugam pe rand, loboda, feniculul, pastarnacul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat un pic, le scoatem intr-un castron si calim si ardeii cateva minute. Repunem oala cu supa pe foc, adaugam carnea si cartofii si lasam sa fiarba. Cand sunt cartofii pe jumatate fierti, adaugam legumele calite si dovleceii si potrivim de sare. La final punem lecio, lasam sa dea cateva clocote, adaugam zerul, mai lasam sa dea cateva clocote, punem si legatura de leustean si oprim focul. Servim cu samantana sau iaurt, ardei iute si painica de casa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca este cazul, mai acriti cu zeama de lamaie.

2

zerul se poate inlocui, fara probleme, cu bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata si pui cu zer" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu fidea