Ciorba radauteana

de oanapl in Ciorbe, 22 Sep 2020 | 7225 vizualizari

 

Am vazut pe pagina Mihaelei rețeta aceasta și mi-am amintit că n-am mai pregătit-o de foarte mulți ani. O pup pe Mihaela și îi mulțumesc de idee.
Cu siguranță ați gustat măcar o dată într-un restaurant și știți cât de bună e ciorbița. Dacă nu, neapărat trebuie să o încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • 750 g piept de pui
  • 5 căței de usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3 morcovi mici
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 felie țelină
  • 1 pahar smântână grasă
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 2 linguri oțet
  • sare
  • 1 linguriță boabe piper
  • pătrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin.
Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii.
Când legumele sunt pătrunse, se scot din zeamă cu o paletă cu găuri.
Se scot și foile de dafin.
Dacă doriți se poate strecura zeama.
Rețetele consacrate recomandă să se adauge înapoi doar morcovul tăiat mărunt. Eu am tăiat cubulețe mărunte, morcovii și țelina și ardeiul, pentru consistență și le-am pus înapoi în oală.
Usturoiul se pisează și se pune în zeamă.
Smântâna se amestecă bine cu cele 2 gălbenușuri de ou. Peste amestecul cu smântână se adaugă câte un polonic de zeamă. Se adaugă 10 polonice cu zeamă amestecând mereu, apoi se toarnă amestecul peste zeama din oală ( în acest moment focul se reduce la minimum) și se amestecă. Se acrește cu oțet după gust.
Se sărează dacă mai este necesar.
La servire se adaugă pătrunjel verde tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

29.09.2020, 09:52

Rocsi și noi preferăm borșurile acre, dar ne place mult și ciorba asta.

Ailirpa78 1

25.03.2021, 21:18

Sunt sigura ca a iesit delicioasa

oanapl 1

26.03.2021, 09:55

Așa este! Mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la Pavaloiu