Rețetă de ciorbă rădăuțeană

de Bucataras in Ciorbe, 1 Dec 2023 | 2103 vizualizari

 

 Rețetă de ciorbă rădăuțeană bună bună. Cum faci ciorba radauteana acasa.

Advertisement

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Rețetă de ciorbă rădăuțeană
  • 1/2 pui
  • 1 ceapă
  • 1 buc. rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 1 păstârnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 100 ml de smântână de gătit
  • oțet după gust
  • 1 frunză de dafin
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare, piper după gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețetă de ciorbă rădăuțeană:

Iată cum se prepara Rețetă de ciorbă rădăuțeană:

Curățați și spălați bine legumele.

Puneți puiul într-o oală cu apă suficientă să-l acopere și adăugați sare.

Eliminați spuma de la suprafață ori de câte ori este necesar.

Fierbeți la foc potrivit, până când carnea este pe jumătate fiartă.

Adăugați legumele tăiate în oala cu puiul pe jumătate fiert: rădăcină de pătrunjel, țelină, păstârnac, morcovi, ardei. Adăugați piper și frunza de dafin și lăsați să fiarbă până când atât legumele. cât și puiul sunt fierte.

Scoateți carnea și legumele din ciorbă, eliminați oasele, tăiați carnea în fâșii mici și legumele cubulețe.

Puneți carnea și legumele tăiate înapoi, peste supă.

Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu smântâna.

Adăugați treptat 4 polonice de zeamă din ciorbă peste amestecul de ouă și smântână, în timp ce amestecați.

Zdrobiți usturoiul și adăugați peste el 2 polonice de zeamă din ciorbă și adăugați-l în ciorbă.

Turnați apoi ușor amestecul de ouă și smântână în oală, în timp ce amestecați.

Adăugați oțet după gust (dacă preferați, puteți folosi lămâie, dar rețeta tradițională este cu oțet).

Adăugați sare și piper după preferință.

La final, adăugați pătrunjelul tocat.

Serviți cu un ardei iute și cu o pâine proaspătă alături.


TIPS-URI

1

Folosiți MĂNUȘILE MENAJ Sano pentru a vă proteja mâinile în timpul preparării și curățeniei. Lavetele speciale din Microfibră sunt ideale pentru ștergerea suprafețelor fără a le zgâria. Curățenie plăcută și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețetă de ciorbă rădăuțeană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

07.12.2023, 11:55

- Andreea - 1

08.12.2023, 08:55

Printre preferatele copiilor mei

Ana S_I_D 1

15.01.2024, 18:26

🤩🤩🤩🤩🤩

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana cu pui