Ciorba taraneasca de vacuta

de Oana in Ciorbe, 31 Mar 2009 | 59559 vizualizari

 

Daca e ciorba de vacuta taraneasca, vom pune mai multe feluri de legume, rasol de vita si carne macra de vitel.

 

INGREDIENTE

  • 3-400 gr carne de vita
  • o bucata rasol
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina
  • o ceapa
  • un fir de praz verde
  • un ardei gras
  • o mana de mazare
  • o mana de fasole verde
  • 2 cartofi
  • 1/2 l de bors
  • o cutie de rosii in bulion
  • o mana de taietei lati
  • un ou
  • leustean proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Rasolul trebuie sa fie cu maduva, carnea o taiem cubulete, le dam intr-un clocot si aruncam apa. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa limpede.

Carnea de vitel fierbe mai greu, asa ca o lasam vreo 2 ore, sa fie moale-moale.

Intre timp pregatim legumele pe care le vom adauga in ciorba de vacuta, le spalam, le curatam si le taiem cubulete mici... asteptam sa fiarba carnea. Punem apoi legumele in ciorba de vacuta si lasam la fiert. Spre final punem borsul si rosiile in bulion taiate marunt, taieteii si mai lasam putin la fiert. Dupa ce oprim focul batem un ou deasupra si punem leustean verde. Ciorba de vacuta merge de minune cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

din ciorba de vacuta taraneasca nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma rasolul cu maduva, care da un gust deosebit ciorbei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras 1

02.01.2009, 00:03

Andreea, daca ai o reteta buna te asteptam s-o posetezi aici

Aurelia 07_07 1

29.10.2014, 08:27

Panacris 1

15.06.2016, 07:47

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu smantana