Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi

de madi_marin in Pui, 23 Ian 2010 | 22297 vizualizari

 

Mi-era pofta de ceva cu usturoi si daca tot era in program ciulamaua, m-am gandit sa adaug si niscai catei ...... A iesit foarte buna...mai ales cu mamaliguta calda.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 250 g ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • cuburi concentrate de pui
  • faina
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi:

Se pun pulpele la fiert. Intre timp se curata ciupercutele si se trec rapid rapid printr-un jet de apa rece. Se scurg si se pun deoparte. Cand carnita e fiarta se pun deasupra si ciupercutele intregi si se mai fierb impreuna cam 10 minute. Cand sunt gata se scot din zeama si se dau la racit. Se face o supa cu zeama pastrata si cu cubuile concentrate , in care se pun cateii de usturoi rasi pe razatoarea cu ochiuri mici.

In alta craticioara se pune faina ( eu am avut cam 1,5 litri de lichid si am pus cam 7 linguri cu faina) si se rumeneste putin ( in vasul perfect uscat). Apoi se pune ulei pana obtinem o crema mai grosuta si fara cocoloase. Se toarna peste aceasta crema supa si se amesteca rapid pana ce obtinem consistenta dorita. In ciulamaua gata adaugam ciupercile si carnita tocate marunt. Se serveste calda cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Cu metoda descrisa mai sus, aceea de a rumeni faina si apoi a se adauga uleiul, si nu invers, n-am dat gres niciodata, adica nu s-a intamplat sa faca deloc cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

madi_marin 1

23.01.2010, 21:43

imi pare bine ca va place ...

Brindusa 1

25.01.2010, 22:24

chiar mi s-a facut dor de o ciulama.

elena1988 1

07.01.2011, 22:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii