Ciulama de ciuperci

de Ina in Mancaruri de legume, 25 Ian 2012 | 13676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare/ delikat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Ciupercile se curata , se spala si se feliaza, apoi se tin 2-3 minute in apa clocotita ( pe care o vom arunca ), pentru a inlatura o parte din toxine.

Curatam un  morcov , il dam pe razatoarea mica, apoi il calim intr-o lingura de unt ( pentru un gust mai bun, putem adauga si ardei gras, tocat foarte fin ) . Adaugam ciupercile scurse bine de apa si calim un minut, dupa care acoperim cu apa si lasam sa fiarba 5-10 minute. Adaugam sare sau delikat, dupa preferinte. Obtinem astfel o "supa" de ciuperci, pe care o vom folosi in continuare la realizarea delicioasei mancarici.

Intr-o craticioara suficient de adanca topim 100 g unt. Adaugam dintr-o data toata cantitatea de faina si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase. Cand faina capata o culoare aurie, turnam putin cate putin, amestecand continuu, supa impreuna cu bucati de ciuperci, pana cand observam ca ciulamaua este suficient de subtire. Avem grija ca ciupercile sa fie incorporate toate.

Servim fierbinte, cu mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

kamy 1

27.01.2012, 10:01

ce-mi placeeeee...pap de la tine ca nu prea fac...sunt singura din familie care mananca ciulama...le

jolygina 1

29.01.2012, 12:18

ooo da si de aici vreau

babi5 1

23.11.2013, 15:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes