Ciulama de ciuperci

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 6871 vizualizari

 

O reteta de ciulama de la bunica mea (care din pacate nu mai este), care mi-a incantat mesele din copilarie....la tara....ce frumos era....ups! am cazut in butoiul cu melancolie, ma scuzati...ce sa mai.. pt mine aromele, gusturile din copilarie mi-au ramas dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei
  • 500 ml apa fiarta
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt

- se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din cei 500ml la calit

- peste cepa se aduga ciupercile tocate si se lasa pana acestea se inmoaie bine, dupa aceea se toarna restul de apa clocotita si se lasa la fiert 10 min

- intr-un castronas se pune faina si se amesteca bine cu cateva linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase si se toarna in cratita peste ciuperci amestecand bine

- se mai da cateva clocote si se adauga sarea si piperul si se serveste alaturi de mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)