Ciulama de dovlecel

de alilianaa in Mancaruri de legume, 22 Mai 2017 | 4068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mai mici
  • 1 ceapa potrivita
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de amidon
  • un graunte de usuroi
  • 2-3 lingurite smantana ( pentru servit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel:

Dovlecelul este spalat, curatat. Asemenea si ceapa. Se trec impreuna printr-un robot de bucatarie.

Intr-o cratita, se pune uleiul de masline. Cand se incalzeste foarte bine, se adauga dovlecelul cu ceapa si se lasa la calit 7-8 minute. Se adauga sare, piper. Se va face foarte repede.

Intre timp, se dizolva amidonul in lapte si se pune peste dovlecel. Se lasa la fiert inca 5-7 minute, cat sa fiarba impreuna cu dovlecelul. Se potriveste cu cele necesare ( daca mai e nevoie) si se adauga oregano. La final, se pune un graunte de usturoi tocat. Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Legume soté la tigaie