Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

de amalia01 in Mancaruri de post, 19 Mar 2019 | 2078 vizualizari

 

Am intrat în perioada postului, odată cu cea de a doua lună de program RESET.



Și a trebuit să îmi pun imaginația la încercare pentru a creea meniuri speciale.



Primavara în farfurie-Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci brune
  • 3 lgt zeamă de lămâie
  • 1 vf de cuțit chilli
  • un praf de sare
  • 1/2 ceașcă de cus-cus
  • 1 ceașcă de apă fierbinte
  • 2 lg ulei de măsline
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 cubulete de tofu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune cu tofu si cus-cus:

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie.
După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei.
Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde).
Așezi ciupercile pe gril și le lași câte 5 minute pe fiecare parte.
Până când sunt gata ciupercile, torni apa fierbinte peste cus-cus, adaugi restul de zeamă de lămâie și acoperi cu o farfuriuta.

Cand cus-cus-ul este bine hidratat adaugi ceapa verde tocată mărunt, chilli și, eventual, un praf de sare.

Iei o ciuperca, pui un cubulet de tofu , adaugi cus-cus cât de mult, așezi deasupra altă ciuperca și fixezi cu o scobitoare. Servesti totul pe pat de salată verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu tofu si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si ciuperci