Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

de Constelatialeu in Supe, 12 Apr 2024 | 554 vizualizari

 

Aveam cumparate niste ciuperci brune, sa fie acolo, ca cine stie ce pofte-mi vin. Uite ca mi-a venit si pofta, cum nu stateam eu degeaba-n gradina si insamantam diverse, m-a luat o foame de nu era bine sa stati in preajma mea.Dar, ca mereu apare un dar, cine sa-mi faca, ca eu parca obosisem nitel......am respirat adanc - mi-am facut provizii de aere montane direct de la Sfinx- am deschis frigiderul sa vad ce pot manca, dar ce sa vezi, au inceput sa urle ciupercile alea la mine, ca cica le stresez ca le tin inchise-n frigider. Nu era suficient ca urlau alea, dar au facut coalitie branzeturile din frigider, mai ceva ca-n parlament, era o nebunie de nu mai intelegeam nimic. Asa ca am pus piciorul in usa frigiderului si am zis ca pana aici le-a fost, le-am amenintat ca le bag in oala pe toate si vad eu ce iese. Scot eu ciumpercile si branzeturile si  dau sa plec, cand din congelator aud niste glasuri inghetate, ceapa verde, ardei rosu, morcov, auzi la ele inghetatele, au zis ca vor si ele la caldura.Si ca sa fie pace-n casa si in lume le-am transformat pe toate intr-o delicioasa supa, pe care am savurat-o pe nerasuflate( foamea mea se transformase in vulcan). Cu alte cuvinte mi-am facut damblaua si am combinat ce-mi place mie, uneori sunt egoista si-mi fac chestii care-mi plac doar mie.
Pentru Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi sunt necesare urmatoarele ingrediente: ardei, morcovi, ceapa, rosii, ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi
  • Ca sa nu folosesc apa chioara, am trantit o zeama din legume
  • ardei rosu- pierdut in spatiu si asta
  • morcov 3 buc mici
  • cateva cepe mici, ratacite prin camara
  • o amarata de ceapa verde uitata-n frigider, pe astea toate le-am pus la fiert cu apa, sare
  • 4 rosii cherry
  • 500 g ciuperci - singurele cantarite- ma rog asa scria pe cutie, am luat de bun ce scria acolo
  • 3 linguri de ardei rosu taiat cubulete si congelat
  • 3 linguri ceapa verde taiata marunt si congelata
  • 3 linguri de morcov taiat cubulete si congelat
  • sare
  • piper
  • ulei pt calit
  • 20 g unt cu 82% grasime
  • Mixt de branzeturi de la Lidl
  • parmezan
  • branza ceddar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi:

Iata cum se prepara Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Am pus la fiert morcovul, ardeiul, ceapa uscata, ceapa verde si rosiile cherry, binenteles dupa ce le-am curatat , spalat si taiat. Am adaugat putina sare si le-am lasat sa fiarba pana ce legumele au devenit moi.

Am sters bine ciupercile de eventualele impuritati, am pastrat 2 ciuperci pe care le-am taiat feliute si le-am fript pe tigaie cu putina sare ( sa dea bine la decorat supa, mai ales ca ea nu are cel mai frumos aspect, atata pot ciupercile astea, noroc ca gustul este la superlativ). Restul de ciuperci le-am taiat in bucati mai mari, le-am asezat intr-o tigaie wok impreuna cu legumele congelate, am adaugat putin ulei, am presarat un pic de sare si piper si le-am calt cca 15 min, apoi le-am bagat in robot si le-am maruntit - am scos din supa ardeiul, ceapa vede si vreo 2 cepe albe, pe care le-am adaugat in robot. Am maruntit totul, dar nu am vrut sa capete o consistenta cremoasa, am vrut sa se simta bucatele din fiecare leguma, pe cat posibil. Intr-o oala am pus untul, am adaugat amestecul din robot, am pus pe foc oala si am lasat sa se topeasca untul apoi am adaugat zeama de la supa de legume si am lasat sa dea in fiert pt 3-4 min, am mai adaugat sare si piper dupa gust, piper la greu ca-mi place mult.. Nu mi-am dorit sa obtin o consistenta cremoasa dar nici una foarte lichida, undeva la mijloc. Dupa ce a dat in clocot, am stins focul, am luat cu polonicul supa si am pus in bolul de servire, am adaugat branzeturile, ciupercile fripte si am servit cu crutoane cu ulei de masline si piper mozaic. Nu are rost sa o laud cat de delicioasa a fost, mai ales ca mi-am facut-o pe gustul meu, dar daca aveti gusturi asemanatoare  cu mine puteti sa o incercati.

La fel de gustoasa este si Supa crema de sparanghel, sau poate preferati o delicioasa Supa de peste ori Supa crema de morcovi cu sofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (5)

laura_n 1

12.04.2024, 17:46

Pe gustul meu! Si eu mai patesc cateodata sa strige la mine ingredientele din frigider ))

Rocsi 1

12.04.2024, 20:33

Chiar arata bine aceasta supa!

MotanLaOale 1

13.04.2024, 00:33

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte rosie