Supa crema de legume

de Ela68 in Supe, 9 Oct 2012 | 4825 vizualizari

 

Are o aroma deosebita, este bogata in vitamine si poate fi consumata in orice perioada a anului. Se pot folosi orice legume aveti la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • ulei, pentru calit
  • 5-6 ciuperci mici
  • 2 buc ardei gras
  • 1 cartof mediu
  • 1 broccoli mic
  • sare, piper
  • 400-500 gr apa sau supa de pui
  • smantana si crutoane pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume:

Morcovi, prazul, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei la foc iute, amestecand continuu.

Adaugam ciupercile taiate. Apoi ardeiul gras si cartoful taiat cubulete.

Punem supa de pui sau adaugam apa pana le acopera, condimentam cu sare si piper si lasam 10 minute la fiert, cu capac, sa nu se evapore din zeama.

Adaugam si broccoli si lasam pana se acesta este fiert.

Strecuram, punem legumele intr-un bol cu putina zeama in care au fiert si le pasam cu mixerul vetical ( sau le putem pune in blender ). Daca mai e nevoie, mai adaugam sare si piper.Adaugam zeama pana la consistenta dorita.

CRUTOANELE pot fi simple,uscate la cuptor sau le putem tavali intr-un un sos facut din 4 rosii uscate 3 catei de usturoi si 2 linguri de ulei.

Se amesteca pana ce se omogenizeaza cu sosul si sunt destul de uscate.

Servim cu smantana si crutoane.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste