Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana

de Brindusa in Pui, 10 Noi 2010 | 5581 vizualizari

 

Daca ar fi sa fac o clasificare a legumelor care imi plac, ciupercile ar fi sigur pe podium. Cel mai mult imi plac cele salbatice. Nu stiu sa le culeg si mi-e destul de teama sa le mananc (sa nu fie vreuna otravitoare din intamplare), dar nu rezist tentatiei.
In toamna asta am avut norocul sa intalnesc pe cineva care mi-a adus multe ciuperci salbatice. Pe unele le-am oparit si le-am pus in congelator. Pe altele le-am gatit dupa cum urmeaza:

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati de piept de pui, fiecare taiata in 3
  • 1 kg de ciuperci
  • 1 capatana de usturoi, zdrobit
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • sare, piper dupa gust
  • optional: ierburi provensale
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana:

 Pregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le.
Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile de pui si lasa 3-4 minute la foc mediu sa capete culoare, Intoarce-le si pe partea cealalta.
Adauga usturoiul si amesteca . Lasa 1 minut.
Pune putina apa, pune capacul, da focul mic si lasa carnea sa se brezeze .
Cand e aproape facuta adauga ciupercile si ierburile. Lasa pana ce carnea e facuta. Daca mai trebuie, mai aduga cate putina apa.
In final pune smantana si da cateva clocote ca sa se lege sosul. 
Potriveste de sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

divainbucatarie 1

10.11.2010, 19:20

BUN!!!

Laly 1

10.11.2010, 20:21

Si mie imi plac ciupercile

Sylvia 1

11.11.2010, 11:50

Excelent arata, sunt preferatele mele. Eu cumpar de aii congelate si tare ma bucur ca le am mereu la indemana

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca