Clafoutis cu cireșe

de AndrutzaP in Prajituri, 14 Iul 2016 | 3175 vizualizari

 

   Acest desert de origine frantuzeasca este atat de usor de preparat si atat de bun incat merge pregatit oricand. Acum cand scriu introducerea imi dau seama ca se "pupa" cu ziua nationala a Frantei (14 iulie), asa ca : Vive la France!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese (cantarite cu tot cu samburi)
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 75 g zahar
  • 200 ml lapte
  • zahar pudra
  • unt pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cireșe:

   Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade.

   Oualele le batem bine cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina si apoi laptele. Mixam bine pentru a evita formarea de cocoloase. Va rezulta un aluat moale, ca de clatite.

   Compozitia rezultata o turnam in tava peste cirese.

   Se coace pentru circa 20 minute. Cand s-a rumenit, scoateti tava din cuptor, presarati zahar pudra si mai bagati la cuptor pentru 10 minute.

   Se serveste rece!

   Serviti cu placere!

   

TIPS-URI

1

Puteti pregati cu orice fructe doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cireșe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Satisfyyourcravings 1

14.07.2016, 23:45

Arata perfect!

Gherca Daniela 1

15.07.2016, 13:14

ce bun este!

Zamfira 1

19.07.2016, 09:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa cu branza dulce