Clatite banatene

de miremirc in Prajituri, 6 Feb 2012 | 18640 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 250 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Crema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi adauga stafidele.

Fiecare clatita o umplem cu aceasta crema de branza si o asezam intr-o forma unsa cu unt moale.Dupa ce am asezat toate caltitele in forma, mai presaram cateva bucatele de unt si deasupra.      

Pentru sosul de vanilie : intr-un alt castron mixam 4 galbenusuri spuma cu 100 g zahar, 1 zahar vanilat si smantana, apoi turnam peste clatite. dam la cuptor pentru circa 10 minute.  

Intre timp pregatim bezeaua : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si 50 g zahar. Dupa ce scoatem din cuptor clatitele, adica dupa trecerea celor 10 de minute, asezam bezeaua deasupra peste sosul de vanilie si mai lasam cam 10-15 minute la cuptor . Excelente !

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

deliciousflavours 1

07.02.2012, 09:40

sunt mortaleee
saptamana trecuta am facut de 2 ori si parca as mai face si zilele astea

deyutzky 1

07.02.2012, 11:12

buuuneee

kytz 1

12.01.2017, 16:46

Waw.....îmi plouă 'n gură!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de vanilie si bezea