Clatite cu branza si bezea

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2014 | 3411 vizualizari

 

Clatitele au mereu succes, chiar daca mie nu prea imi place sa le fac . De data asta le-am facut umplute cu branza si date la cuptor acoperite cu bezea , si au disparut de parca nici nu ar fi fost vreodata

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • -250 gr faina
  • -2 oua
  • -250 ml bere blonda
  • -250 ml lapte
  • -30 gr zahar
  • -2 linguri ulei
  • -zahar vanilat
  • Pt umplutura :
  • -400 gr branza de vaci
  • -3 galbenusuri
  • -5 linguri zahar pudra
  • Optional : stafide
  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -4 linguri zahar
  • Extra : putin unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza si bezea:

Clatitele

Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu.

O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine .
Le coacem pe rand in tigaia unsa cu ulei si incalzita bine .

Pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca pana pregatim noi restul.

Umplutura :

Branza de vaci o facem pasta si o ametsecam cu zaharul si galbenusurile.

Omogenizam bine si fiecare clatita o umplem cu aceasta compozitia , o rulam si o asezam intr-o tava antiaderenta unsa bine cu unt.

Procedam la fel cu toate pana cand umplem tava ( eu am pus pe un singur rand , dar se pot si suprapune clatitele )

Bezea

Cand sunt gata si tava este plina batem foarte bine albusurile cu zaharul ( trebuie sa fie o spuma tare ) . Turnam peste clatitele aranjate , nivelam si dam la cuptor pana cand se rumeneste ( cam 15 minute) .

Pentru un aspect mai frumos se poate pune bezeaua cu un pos .

In acest timp se vor gati si galbenusurile din branza .

Se servesc calde . 

TIPS-URI

1

clatitele se pot prepara cum va plac , eu le fac cu bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce si stafide (la cuptor)