Clatite cu crema de vanilie si bezea

de Patricia Iordache in Prajituri, 25 Mar 2013 | 5125 vizualizari

 

Vreau sa multumesc KikenHanei pentru aceasta minunata...delicioasa...reteta!! Este un desert pe care sotul si baietelul meu l-au mancat intr-o clipa si au cerut a doua portie :)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru 6 clatite:
  • - 100 gr. faina alba;
  • - 2 oua intregi;
  • - 150 ml lapte;
  • - 100 ml apa minerala (sifon sau bere);
  • - putina sare;
  • - putin ulei pentru prajit
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 250 gr branza dulce de vaca;
  • - 1 ou;
  • - 40 gr zahar;
  • -1 lingura stafide lasate la hidratat in putin coniac/rom;
  • - coaja de lamaie
  • Ce ne trebuie pentru crema de vanilie:
  • - 2 oua (doar galbenusul)
  • - 100 ml frisca lichida (sau lapte, dar crema o sa iasa mai fluida);
  • - 25 gr zahar;
  • - vanilie Finess (Dr. Oetker);
  • Ce ne trebuie pentru bezea:
  • - 2 oua (doar albusul);
  • - 35 gr zahar;
  • - praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de vanilie si bezea:

Cum preparam clatitele:

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 2 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani. Ungem cu ajutorul unui servetel (sau pensula de silicon) imbibat cu ulei, tigaia (a mea are diametrul de 20 cm), lasam sa se incinga putin si turnam cu polonicul o cantitate cat sa acopere fundul tigaii.  Cand s-a matifiat partea de deasupra, intoarcem cu maiestrie clatita pe partea cealalta si o mai lasam putin, apoi o scoatem pe farfurie

Cum preparam umplutura:

Stafidele le punem la hidratat in putin coniac/rom. Mixam branza impreuna cu zaharul, ouale, coaja de lamaie. Adaugam stafidele si umplem clatitele ca pe sarmale.

Cum preparam crema de vanilie:

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, turnam frisca/lapte fierbinte, in fir subtire amestecand continuu. Punem pe foc si amestecam aproximativ 2 minute pana ce crema se ingroasa.

Cum preparam bezeaua:

Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mizam pana obtinem bezeaua.

Cum montam preparatul:

Intr-un vas de yena uns cu unt punem clatitele umplute cu branza, turnam peste ele crema si deasupra punem bezeaua. Punem totul la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 5-10 minute pana ce se rumeneste bezeaua.

Din cantitatile mentionate obtineti 3 portii mari sau 6 portii mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de vanilie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene