Clatite cu dovlecei

de Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2021 | 2518 vizualizari

 

"Retete de suflet" 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cruzi
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu lapte
  • 3 oua
  • frunze de marar si patrunjel 
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper
  • Umplutura:
  • telemea putin sarata sau cascaval.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecei:

Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama.
Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina.
Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia.
La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.
Lasam compozitia la odihna cam 10 minute si apoi facem clatitele.

Intr-o tigaie prajim clatitele pe ambele parti. Asa calde le umplem cu telemea sau cascaval ras si apoi le rulam (sau le impaturim in patru dupa preferinte). Dupa ce s-au racit le taiem rulouri mai mici .Sunt foarte bune ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zucchini cheese balls