Clatite cu gem sau ciocolata

de dakris in Dulciuri, 16 Feb 2012 | 3292 vizualizari

 

Pentru ca piticii mei adora clatitele si, de ce nu, pentru ca este mai sanatos sa eviti prajelile (aviz celor cu colesterol crescut, crize biliare etc), eu adaug uleiul in compozitie si coc pur si simplu clatitele intr-o tigaie teflonata ca nu se lipesc. Sigur ca o clatita dintr-aia prajita, pentru unele persoane, poate fi mai savuroasa, dar...fiecare cu gustul sau...:)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 700 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 80 ml ulei
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem sau ciocolata:

Ingredientele, exceptand faina, se pun intr-un vas si se amesteca cu un tel. Cand zaharul s-a topit adaugam faina atata cat compozitia sa capete consistenta unei sana. Se coc intr-o tigaie teflonata si se  umplu cu gem /dulceata/ ciocolata, dupa preferinta.

Eu le-am umplut cu dulceata de gutui (preferata mea), gem de prune si crema finetti.

Nu le-am numarat, dar cred ca au iesit in jur de 20. :)

TIPS-URI

1

Este bine ca la inceput sa ungem, totusi, tigaia cu ulei. Apoi nu mai este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem sau ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

iry-gabriela 1

17.02.2012, 23:16

eu vreau 2,una cu gem ,una cu ciocolata ...se poate???

jolygina 1

19.02.2012, 10:27

dakris 1

19.02.2012, 15:47

Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gris