Clatite cu lapte acru si ghimbir

de mihaelar63 in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 2971 vizualizari

 

Poza finala nu este. Ca nu am mai avut timp sa fac. Pana am mers pe balcon si am spalat vasele folosite, clatitele s-au topit. Fiul meu si prietenul lui sunt raspunzatori :D. Si erau mai multe de 20!!! Am ales sa folosesc ca arome ghimbirul si turmericul. Acestea sunt foarte versatile, se potrivesc atat la dulciuri cat si la mancarurile cu carne sau orez. Sunt multumita de rezultat si am sa le mai folosesc in dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 cani lapte acru[ pus laprins doua zile]
  • 1 cana lapte dulce
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu .
  • 1/2 lingurita pudra turmeric
  • sare
  • 100 ml ulei
  • aprox. 500 gr faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu lapte acru si ghimbir:

Intr-un castron incapator se bat ouale cu ingredientele lichide .

Adaugati mirodeniile si sarea .Amestecati cu telul sau mixerul.

Incorporati uleiul treptat .

La sfarsit adugati faina alba si amestecati pana obtineti un aluat semi-lichid de consistenta unei smantani mai subtiri .

In tava de clatite non-aderenta si incalzita puneti doar la inceput cateva picaturi de ulei .

Turnati un polonic de compozitie in tigaie . balansati tigaia ca compozitia sa se intinda uniform. Cand vedeti ca incepe sa se inchege4 o intoarceti si o prajiti si pe partea ceialalta [ cu ajutorul unei spatule subtiri ]

Serviti clatitele calde cu dulceata preferata .

TIPS-URI

1

Incorporati uleiul in aluatul de clatite . El se va elibera uniform si clatitele nu vor fi prea unse .

2

Folositi o tigaie non-aderenta . Doar la inceput e nevoie sa puneti cateva picaturi de ulei .

3

Nu este nevoie sa stingeti bicarbonatul , el va face reactie in contact cu laptele acru .

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu lapte acru si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem de prune