Clatite gratinate

de ianculubita in Dulciuri, 28 Mar 2013 | 8860 vizualizari

 

Va recomand un desert super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani nuci macinate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • sare
  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana faina

Gratin

  • 3oua
  • 2cani cu lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite gratinate:

Intr-un castronel facem un aluat de clatite din oua batute cu un praf de sare,lapte si faina,lasam sa se odihneasca 5min,apoi pregatim clatitele dupa clasica metoda;

tava de clatite unsa pentru prima clatita cu putin ulei,iar pentru restul nu se mai unge;

turnam umplutura cu un polonic si lasam cateva secunde;

intoarcem si pastram clatitele la cald;

umplem clatitele cu nuca amestecata cu zahar si coaja de lamaie,le punem intr-un vas de yena apoi turnam gratinul,dam la cuptor 20 minute (pana scade sosul) apoi servim.

TIPS-URI

1

aluatul de clatite daca este prea gros,mai punem lapte

2

daca este prea subtire,mai adaugam faina

3

pentru o aroma deosebita,va recomand ca in aluat sa adaugati o lingura de apa de flori de portocal

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite gratinate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza la cuptor