Ciocolată de casă în foi de napolitane

de mirela0911 in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 4786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahăr
  • 400 g lapte praf
  • 150 g unt
  • 150 ml apa
  • 3 lg cacao
  • o mână de nuca tăiată
  • 100 g stafide
  • 2 foi de napolitane
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă în foi de napolitane:

Se pune apa cu zahărul la fiert apoi se adaugă untul. Dupa ce acesta s-a topit, punem stafidele, nuca și cacaoa. Luam de pe foc și punem laptele praf amestecând continuu pana se încorporează și omogenizează compoziția. Se ia o foaie de napolitana și se toarnă peste ea toată ciocolata. Se nivelează repede apoi se pune deasupra cealaltă foaie. Se apasă cu palmele foaia pentru a se lipi de ciocolata. Se așează peste ea o greutate si se lasă până a doua zi, dupa care se porționează și se servește. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se poate renunța la stafide si se pune nucă mai multă.

2

Se lucrează repede cu ciocolata, cat este cslda, pentru a se putea întinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă