Ciocolată de casă

de Zamfira in Dulciuri, 24 Oct 2015 | 4154 vizualizari

 

Cine ar refuza o bucățică de ciocolată? Un desert tradițional, al copilăriei, al momentelor de bucurie și năzdrăvăniilor poznașe. Și acum savurez cu multă bucurie o bucățică de ciocolată de casă și parcă, parcă aș spune că bate toate mărcile celebre. Azi vă aduc o rețetă reușită ce asigură textura și aroma reală a ciocolatei de casă. Varianta mea e cea simplă dar poate fi îmbogățită cu arome(rom, vanilie, mentă, cafea etc.), semințe(alune, nuci prăjite, etc.) sau fructe confiate(stafide, merișoare, prune uscate, etc.). Și iată rețeta….

 

INGREDIENTE

    • 500 g lapte praf
    • 300 g zahăr tos
    • 200 g unt
    • 100 g cacao
    • 170 ml apă

(am folosit marca Dr. Oetker pentru lapte praf si cacao și unt de 65%)

Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf.

Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute.

Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește untul. Dacă dorim să folosim diferite arome acum este momentul să le adăugăm.

Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf.  Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă.

Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu unt sau pe folie alimentară.

Poate fi feliată când s-a răcit complet(timp de răcire la frigider 8 ore).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă în două culori