Ciocolată de casă în două culori

de Rita Ilies in Dulciuri, 27 Mar 2015 | 4438 vizualizari

 

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu siguranță, ciocolata de casă.

Cu un gust fin de lapte îmbogățit cu nuci sau alune de pădure, merișoare, stafide sau migdale, acest dulce este și astăzi de nerefuzat.

Eu v-am adus o rețetă clasică, delicioasă, îmbogățită cu fulgi ușori de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 150 g unt 82-85%
  • 270 g lapte praf
  • 3 linguri cu cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă în două culori:

Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l. Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și laptele praf.

Într-una din porții am cernut cacaoa. Am omogenizat. Am presărat fulgi de migdale în forme de silicon și am așezat amestecul în straturi. Am pus ciocolata la rece pentru câteva ore. Ce ziceți? Nu-i așa că v-am făcut poftă? :) Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în două culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă