Clatite pufoase reteta cu gem de gutui

de Krystyan Trendy in Prajituri, 31 Oct 2013 | 3855 vizualizari

 

 Clatite pufoase reteta

 

INGREDIENTE

  • Clatite pufoase reteta
  • 3 oua
  • 1,5l apa minerala
  • faina 300-350g
  • 1 varf de cutit de sare
  • 400g gem de gutui
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta cu gem de gutui:

Clatite pufoase reteta

Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa .

Se unge o tigaie  cu ulei 1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de clatite ...Se rumenesc usor ,apoi se intorc ,pe partea cealalta si se mai rumenesc putin....si tot asa pana pregatim toate foile.

Clatitele se rumenesc foarte repede ,asa ca trebuie sa avem grija sa nu se arda.

Ungem fiecare foaie de clatita cu gem de gutui .Infasuram sau indoim fiecare foaie dupa ce o ungem cu gem .

Decoram cu putin zahar pudra si apoi clatitele sunt gata de servit ! 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui si cu alte sortimente de gem ,fructe,ciocolata,branza ,,,

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)