Claufoutis cu pere

de Sim0na in Prajituri, 24 Noi 2012 | 2017 vizualizari

 

Sursa: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/11/claufoutis-cu-pere.html

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mijlocii
  • 80g zahar
  • 130g faina
  • 360 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 esenta vanilie
  • 3 pere
  • unt pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Claufoutis cu pere:

Am mixat ouale impreuna cu zaharul pentru 2 minute. Am adaugat laptele, faina, esenta de vanilie si zaharul vanilinat si am mai mixat cateva minute.

Am uns cu unt fundul si peretii unui vas de sticla termorezistent. Perele le-am curatati de coaja si seminte si le-am taiat cubulete, pe care le-am imprastiat pe fundul vasului.

Peste pere am turnat compozitia si am bagat vasul la cuptor, la 190 grade timp de 50 minute.

Am lasat sa se raceasca putin, apoi am taiat o bucata, ca tare-mi era pofta.
In mod normal se lasa la rece cateva ore sau peste noapte, dar eu n-am mai avut rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Claufoutis cu pere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom