Coaste afumate cu varza fiarta

de Constelatialeu in Porc, 15 Noi 2017 | 4215 vizualizari

 

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara bucatarasului....si oare cu ce puteam sa o testez, logic cu niste coaste....:))))

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5 kg coaste afumate (productie proprie, ca sa nu zic bio, ca ma scoate din rabdari termenul asta)
  • cca 3 kg varza alba
  • 1 sticla cu amestec rosii si ardei( tot productie proprie)
  • 3 legaturi cu ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • cca. 100 ml ulei
  • sare grunjoasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste afumate cu varza fiarta:

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz, dam drumul la foc si lasam sa se incinga putin, apoi adaugam uleiul, ceapa taiata, lasam cca. 10 min sa se caleasca, apoi adaugam coastele si mai lasam cca. 10 min la foc mic, dupa care adaugam amestecul de rosii si ardei si varza, amestecam bine si la final adaugam apa, jumatate de sticla unde am avut rosiile, adica am clatit bine sticla. Punem capacul deasupra si lasam la foc mic. cca. 2 ore si 1/2 sa palpaie in tihna, ca nu ne grabim, Orient Expresul inca nu trece prin Romania, deci catinel, catinel sa fiarba varza incetisor. Cand este gata, presaram mararul tocat si apoi servim cu pofta, langa o mamaliguta si-un ardei iute..... Cam asta a fost povestea, daca v-a placut bine, daca nu, eu tot ce stiu fac.......

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste afumate cu varza fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

elucubratiiculinare 1

16.11.2017, 10:55

Rahela Velicu 1

03.01.2018, 11:36

Ce bunatate!

tina58 1

03.01.2018, 12:24

In sfarsit o reteta buna de mancare de varza careia nu i se zice "varza calita" ca mai toate "gospodinele" de pe mai toate siturile sau blogurile culinare cand posteaza o reteta de mancare de varza ii zic "varza calita cu..." ori varza calita se face numai cu varza murata, ulei sau untura, boabe de piper si nu se adauga nicio picatura de apa; in momentul in care i-ai pus apa, rosii sau suc de rosii si mai stiu eu ce, aia nu mai e varza calita! Foarte buna reteta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale fierte in vin