Coaste de porc la cuptor

de Rocsi in Retete Delikat, 18 Iun 2018 | 5000 vizualizari

 

De mult imi doream sa pregatesc niste coaste la cuptor, chiar daca eu nu mananc, dar pentru ai mei imi place sa gatesc cam orice. Le-am condimentat bine, s-au patruns bine, s-au rumenit frumos si a iesit o nebunie de coaste. Cu aceasta ocazie am testat si noile condimente 100% naturale de la Delikat, care spre surprinderea sunt tare faine. 

 

INGREDIENTE

  • 1 coasta de porc (a mea a fost micuta)
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura sos de soia
  • sare
  • piper
  • amestec ierburi si boia Delikat
  • amestec ierburi de gradina Delikat
  • condimente pentru porc Delikat
  • boabe de piper Delikat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:

Spalati coasta de porc, o stergeti cu servetele si o taiati in doua.

Intr-un bol amestecati uleiul cu sosul de soia si ketchup-ul.

Presarati sare, piper, boiaua cu ierburi, ierburile de gradina si condimentele pentru porc.

Amestecati bine pana toate ingredientele sunt incorporate, iar la final puneti usturoiul curatat si taiat feliute.

Puneti coastele peste acest amestec, le amestecati pe toate partile sa se condimenteze.

Acoperiti bolul cu coaste, il dati la frigider pentru o ora sau peste noapte.

Puneti hartie de copt pe o tava, asezati coastele.

Presarati cateva boabe de piper, turnati circa 200 ml de apa.

Le acoperiti si le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 45 de minute.

Dupa acest timp le descoperiti, le incercati daca sunt patrunse.

Daca sunt patrunse, scoateti folia, setati functia grill si le mai lasati cam 15 minute pana se rumenesc.

Daca nu aveti aceasta functie, le lasati descoperite pana prind o crusta rumena.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.

Le serviti cu o salata, cartofi, orez sau un piure de cartofi cremos, cum am pregatit eu, cu unt si parmezan.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor