Colacei polonezi

de aziz in Prajituri, 10 Feb 2011 | 7712 vizualizari

 

reteta o am de aici si sint minunati http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/2011/01/polonezi-cu-nuca-si-miere.html

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 250 gr lapte caldut
  • 75 gr unt topit
  • 60 gr zahar
  • o lingura de miere
  • 25 gr drojdie proaspata
  • un praf sare
  • separat de aluat:
  • 50 gr unt+zahar vanilat pudra
  • nuca macinata 100 gr
  • miere de albine pt sirop o cana
  • un ou +o lingura lapte pt uns
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei polonezi:

facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il lasam sa creasca pina i-si dubleaza volumul

Intindem foaie mie mi-a iesit 2 foi. Ungem foaia cu unt si zahar vanilat pudra si o impaturim,  dupa care taiem panglici si impletim cite doua. Formam colacei pe care ii ungem cu ou si presaram nuca macinata dam la cuptor 200 grade intre 15 -20 minute.

Siropul se obtine din o cana miere de albine si o cana de apa. Le fierbem impreuna si turnam pe colaceii fierbinti pina se insiropeaza bine de tot. Daca veti intra se blogul de mai sus veti gasi imagini mult mai explicite .

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Colacei de post cu fulgi de cartofi