Coltunasi Mama Mia

de alinapaven in Mancare copii, 9 Iun 2017 | 4209 vizualizari

 

Imi amintesc cu drag de coltunasii lui mama mia. Pentru noi a fost ca si o bunica, pentru ca mereu era aici la noi si o ajuta pe mama la prajituri. Venind la noi in vizita, am rugat-o sa imi arate si mie reteta la acestia, pentru ca atunci cand eram micuta ii devoram doar. A fost  o experienta frumoasa si momente magice.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 grame unt
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit sare
  • ulei ( cca 300 ml)
  • 1 cana lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi Mama Mia:

Se framanta foarte bine totul (aproximativ 15 min), apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa in foaie subtire. Dupa ce este intins bine cu sucitorul, se pune putin ulei deasupra si se intinde peste tot. Urmeaza rularea aluatului de jos in sus. Dupa ce este rulat ca si o rulada, se taie cu cutitul bucatele de lungimea degetului. Pe urma se aduna la capete se rasuceste si se face bila din fiecare. Se intinde iarasi cu sucitorul rotunde si se taie putin la mijloc. Pe urma se pune in uleiul incins pana se rumenesc. Se pot face si cu branza inainte de a-i pune la prajit sau se pot servi asa cu dulceata.

TIPS-URI

1

Mama mia ii lasa putin la odihnit pe masa, inainte sa ii puna la prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi Mama Mia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose de spaghete cu branza