Compot de cirese

de Julie in Conserve, 10 Iun 2010 | 33444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese
  • zahar- cate 4 linguri pentru fiecare borcan
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele  sanatoase,   pe cele  "nesanatoase ".....nu le punem :))

Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe ,pentru a se steriliza. Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele.

Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot.Depinde de cat de pline vom pune borcanele.

Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si  se umplu cu apa (rece). Punem capacele si scuturam  borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul ramas se va topi in timpul prepararii.

Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa.Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele ( sa nu se atinga).

Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca  la foc potrivit, timp de 40-45  minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand
ciresele  se ridica la suprafata  iar apa  s-a colorat si face bule. Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.

Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

15.06.2010, 18:33

si eu am facut ,dar nu am postat retetabuna ideie5 furcu

diaconta 1

26.06.2011, 19:34

interesanta treaba cu cuptorul,noi nu le-am facut pe foc intr-un vas cu apa

Bya Ralu 1

08.07.2012, 21:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui