Compot de gutui

de Dana_Retetegg in Conserve, 23 Noi 2011 | 4357 vizualizari

 

In preferintele mele compotul de gutui e pe primul loc la egalitate cu cel de visine...as manca non stop ... asa-i de bun si aromat:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui,
  • 1/2 kg de zahar,
  • 1 litru si jumatate de apa,
  • 1 lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui:

Gutuile se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Apoi gutuile se taie felii, cuburi - fiecare cum le prefera.

Se pun la fiert in siropul de apa, zahar si suc de la lamaie.

Nu le fierbem pana devin foarte moi, ci le lasam mai tari putin (noua asa ne plac).

Se pune compotul in borcane, se pun capacele si se inchid ermetic borcanele. Apoi le asezam pe capac peste noapte (sau pana se racesc).

Le depozitam in camara, beci sau unde avem spatiu:)

E foarte aromat si bun compotul de gutui!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Confit de canard (rata conservata)