Compot de pere

de Dana_Retetegg in Sirop / Compot, 20 Noi 2012 | 15457 vizualizari

 

E bine sa valorificati orice fel de fructe, mai ales daca sunt de la tara. Chiar si daca faceti cate 2-3 borcane de compot, decat sa le cumparati apoi din magazin, mai bine sa le aveti in camara :)

 

INGREDIENTE

  • pere (nu foarte coapte, adica nu foarte moi),
  • zahar (2 linguri de zahar pt fiecare borcan de 400 g si 4 linguri de zahar pentru fiecare borcan de 800 g),
  • cate o lingurita de zahar vanilat la fiecare borcan,
  • apa,
  • borcane,
  • capace,
  • 1-2 cratite mai mari,
  • prosoape (eventual mai vechi dar curate)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici).

Le-am asezat in borcanele curate si uscate.  

Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac.  

Am infiletat si am strans bine capacele.  

In cratite mai mari am pus prosoape curate pe fund si margini, apoi am pus borcanele (nu chiar lipite intre ele ci cu putin spatiu).  

Am adaugat apa cat sa acopere borcanele 3/4.  

Am pus la foc mic spre mediu. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am lasat 25 de minute.  

Am oprit apoi focul si am lasat borcanele in apa inca o ora.  

Le-am scos apoi, le-am sters bine si le-am asezat intr-o patura pana a doua zi. Le-am depozitat in camara (sau daca aveti beci si mai bine).    

Super extra delicios, dulce si aromat. Merita din plin sa-l incercati!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune şi mere - poame