Crema de piersici rosii sau nectar

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 22 Sep 2018 | 3459 vizualizari

 

Nectarul Zeilor din Olimp sau actualizata o crema de piersici care se poate servi rece cu niste crutoane din chec, fursecuri crocante asa de trendy-flendy.....eu va zic ca a iesit un deliciu, urmeaza sa testez si faza cu crutoanele.....voi puteti sa va faceti ca sa va convingeti sau ma credeti pe cuvant. M-am inspirat de la Ina, e scorpioanca aia plina de viata nu de venin.....de la Fetesti.....multam Ina.

 

INGREDIENTE

  • piersici rosii de gradina - un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate
  • 2 lamai
  • 2 kg zahar ( puteti sa puneti mai putin, aici e dupa gust, mie imi place mai dulce)
  • apa sa nu depaseasca piersicile ( isi lasa si ele zeama)
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de piersici rosii sau nectar:

Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa, dar sa nu depaseasca piersicile, am taiat in patru 2 lamai si am lasat sa fiarba cca 40 min. Dupa care am scos lamaiile si am blendat piersicile pana am obtinut un piure mai lichid, am adaugat zaharul si am pus pe foc la fiert inca 30 min. Am spalat sticlutele ( de tedy, nectar, prigat) si le-am uscat, apoi am turnat nectarul in ele, am capacit sticlutele si apoi le-am asezat intr-o cratita am pus apa si le-am pus la fiert inca 30 min. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am depozitat la loc racoros.

Cand ai pofta desfaci o sticluta si o bei sau o serveti cu fursecuri crocante sau crutoane de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de piersici rosii sau nectar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nectar de caise