Compot de prune a la Mala

de babi5 in Sirop / Compot, 19 Aug 2013 | 3720 vizualizari

 

Pentru ca Dumnezeu ne-a binecuvintat cu rod bogat anul acesta la prune profitam si ne apucam de treaba fiindca iarna este lunga si camara trebuie umpluta. M-am trezit dis de dimineata si am cules prune si pentru compot si pentru gem. Azi am facut compotul si mine o sa termin gemul pentru ca manopera am inceput-o de azi. Asa ca la treabaaaaaaaaa!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune desimburite
  • 3 kg de zakar
  • 1 conservant Dr. Otker
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 lamai
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune a la Mala:

Am cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste prune. Am pus la fiert si din momentul cind incepe sa fiarba lasam sa dea un clocot si oprim. Apoi punem compotul in borcanele bine sterilizate din timp, inchidem bine si punem borcanele sub o patura la cald pina a doua zi . Apoi le asezam in camara.

TIPS-URI

1

Iarna este o minunatie si nu numai ..

2

Se poate servi si la friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune a la Mala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:35

Rocsi 1

20.08.2013, 13:49

Compot de prune nu refuz niciodata pentru ca imi place foarte mult!

babi5 1

20.08.2013, 18:02

Cu mare drag iubita mea Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune