Conopida cu ciuperci la cuptor

de katty in Mancaruri de legume, 13 Dec 2016 | 30770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr conopida
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei
  • 40 gr unt+pentru uns forma
  • 1 lingura cu varf faina
  • 400 ml lapte
  • 150 gr cascaval ras
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu ciuperci la cuptor:

Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama.
Clatim rapid ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii, apoi le punem la calit in uleiul incins. Le lasam pana scade zeama.
Intr-o craticioara incingem untul, adaugam faina si amestecam rapid. Stingem cu cate putin lapte, amestecand continuu. Adaugam sare, piper negru macinat si cimbru si fierbem, amestecand continuu pana sosul se ingroasa.
Ungem un vas  termorezistent cu unt, apoi presaram pesmetul. Punem conopida, ciupercile, apoi turnam deasupra sosul. Presaram cascavalul ras si dam forma la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute