Conopida cu mazare in stil indian

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 10 Mar 2017 | 3225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 850 grame conopida, desfacuta in buchetele
  • 1 chili verde
  • 200 grame mazare
  • 1 1/4 lingurita curcuma
  • 1 lingurite seminte de coriandru
  • 2 lingurite seminte de fanicul
  • 1 lingurita pudra de coriandru
  • 1 lingurita faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri pasatta
  • Pentru toppingul crocant:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 chili mare
  • 8 frunze de curry
  • 1 bucata de 5 cm de ghimbir.
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu mazare in stil indian:

Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine. 

Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga conopida si chiliul taiat in jumatate, longitudinal si se calesc 5-6 minute. 

Se adauga coriandrul, semintele de fenicul si cuminul si se mai gatesc 1 minut. 

Se reduce focul, se adauga pasata si mazarea, se acopera tigaia cu un capac si se lasa 6-7 minute, amestecand din cand in cand. 

Pentru toppingul crocant, se taie usturoiul in felii subtiri, la fel ca si chiliul. Ghimbirul se taie julienne. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga frunzele de curry, apoi ghimbirul si se gatesc 20 de secunde. Se reduce focul si se adauga usturoiul si chiliul. Se soteaza cateva minute, pana cand totul devine crocant.

Se presara peste conopida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu mazare in stil indian" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi