Conservarea tarhonului

de Zamfira in Conserve, 29 Iul 2019 | 9588 vizualizari

 

Sunt mai multe modalități de conservare a tarhonului, prin uscare, păstrat la congelator sau pus în oțet.
Așa cum știți, tarhonul este o plantă foarte aromată și parfumată ce îmbogățește gustul preparatelor. Un gust excelent îi dă ciorbei de fasole(boabe sau păstăi), ciorbei de cartofi sau ciorbei de pui.
După părerea mea, cea mai bună modalitate de conservare este cea cu oțet, astfel tarhonul își păstreaza aproape total aroma ușor înțepătoare.
Modalitatea de conservare este extrem de simplă și rapidă.
Marele avantaj: se păstreaza ani de zile.

 

INGREDIENTE

  • 10 legături mici de tarhon proaspăt(preferabil de primăvară)
  • 3-4 linguri de sare grunjoasă
  • oțet pentru murături, 9 grade
  • 2 borcane de 800 ml
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservarea tarhonului:

Perioada cea mai bună pentru conservare este primăvara, dar nici recoltarea de toamnă nu este greșită, singura diferență este că, frunzulițele de primăvară sunt mai finuțe, crenguțele mai subțirele.

Din 10 legături (mici) de tarhon proaspăt se pun 2 borcane de 800 ml.

Sare grunjoasă și oțet pentru murături, 9 grade.

Spălăm crenguțele de tarhon și rupem frunzulițele, lăsăm să se scurgă de apă.

Punem frunzulițele într-un vas încăpător și presărăm sare grunjoasă peste ele, aproximativ 3-4 linguri. Frecăm bine, bine frunzele de tarhon cu sarea. Lăsăm să stea așa 20 minute.

Așezăm tarhonul în borcane, nu trebuie să tasăm foarte tare frunzele, este nevoie de loc pentru scurgerea oțetului printre frunze.

În final turnăm oțet rece peste tarhon până când se umple borcanul până sus de tot.

Punem un celofan sau o folie subțire de plastic peste gura borcanului și strângem capacul cu putere. Se păstrează ani de zile la frigider chiar și după deschiderea borcanului.

În momentul folosirii se toacă mărunt, oferind un gust plăcut acrișor, înțepător și parfumat tuturor preparatelor în care îl vom folosi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservarea tarhonului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Otet aromat